Een feministisch collectief


Wie zijn wij?

Belgisch en regelvrij is een feministisch collectief. Wij opteren voor een feministisch en intersectioneel gevecht tegen ongelijkheden in België.

 

Wij zijn een collectief van vrijwilligers.

 

Het collectief werd in februari 2016 door Ana Sere en Aurélie Notebaert opgericht met als doel om sexisme in België te bestrijden. Omdat 2016 het jaar van de regels was, besloten we dat de asfschaffing van de #TamponTaks in België ons eerst gevecht zou worden. Dit was een belasting dat wij als discriminerend ervaarden voor iedereen die over een baarmoeder beschikt. Dit was te wijten aan het feit dat menstruele producten belast werden als luxe goederen en niet als primaire goederen (m.a.w. aan 21% i.p.v. 6%). We hebben onderstussen onze eerste strijd gewonnen want de wet werd in december 2017 aangepast.

 

Ons volgend gevecht zal gedurende de komende weken vastgelegd worden...

 

Wij werven aan!

We zoeken nog vrijwiligers aan de Vlaamse kant maar ook in sommige steden waar we nog nood hebben aan vrijwilligers. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Aarzel dus niet om ons te contacteren voor meer informatie.

Ons steunen

De beste manier over ons praten. Volg ons op sociale media en laat uw stem horen!
Zonder jullie enthusiasme zijn wij niets.
Wij accepteren ook donaties, hoe klein deze ook zijn.

Wij werven aan!

We zoeken nog vrijwiligers aan de Vlaamse kant maar ook in sommige steden waar we nog nood hebben aan vrijwilligers. Er zijn verschillende mogelijkheden. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.